HTML

Az idei év szenzációja az ördögnyelv

Az örödgnyelv igen hatékonyan képes beindítani a fogyást, mivel a benne található emészthetetlen rost, a glükomannán gélt képezve eltelíti a gyomrot, így hatékonyan csökkenti a kalóriabevitelt. Ha pedig kevesebb kalóriát fogyasztunk, akkor nyilvánvalóan beindul a fogyás. De hogy pontosan hogyan is működik az ördögnyelv? Azt megtudhatjuk, ha az ördögnyelv.hu vagy az ordognyelv.net oldalakra kattintunk.

OKJ tanfolyamok

Friss topikok

Lehetőségek az 50 év felettieknek

2013.10.04. 10:23 tameva

okj5.jpgMa már Magyarországon is egyre inkább begyűrűzik a lifelong learning modell, aminek lényege, hogy az ember élete végéig tanul, így gyakran az idősebbeknek is át kell képezniük magukat, hogy egy stabilabb és jobb állást szerezhessenek meg.

Az egész életen át tartó tanulás (más kifejezéssel az élethosszig tartó tanulás) gondolata már az 1970-es években megszületett, de igazán központi témává és fontos célkitűzéssé csak az ezredforduló környékén vált. Akkor azonban már annyira hangsúlyos szerepet szántak neki, hogy 1996-ot egyenesen a lifelong learning évének kiáltották ki Európában.

Ma már a tanulás, ismereteink bővítése, saját magunk képzése nem ér véget az első szakma, az első OKJ-s papír vagy az első diploma megszerzésével, hiszen ahhoz, hogy a modern munkaerőpiacokon hasznosítható, versenyképes tudással rendelkezzünk, folyamatosan fejlesztenünk kell képességeinket, bővítenünk kell ismereteinket, új OKJ tanfolyamokat kell elvégeznünk vagy újra be kell íratkoznunk az egyetemre.

Az egész életen át tartó tanulásnak az is fontos eleme, hogy önmagunk képzése (és így munkaerőpiaci esélyeink javítása) nem csak az iskolapadokban és nem csak különböző bizonyítványok megszerzésével lehetséges. Hasonlóan fontos a kevésbé szervezett és szabályozott keretek között (non-formális formában) megszerzett tudás, illetve a mindennapi élet és a munka során (informális formában) felcsipegetett ismeretek is.

Az egész életen át tartó tanulás célkitűzéseinek elérése a magyar oktatási rendszerben is csak sok változtatás után válik lehetségessé.

 

Szólj hozzá!

Címkék: okj okj képzés okj tanfolyam lifelong learning

A bejegyzés trackback címe:

https://okjtanfolyamok.blog.hu/api/trackback/id/tr865551137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása