HTML

Az idei év szenzációja az ördögnyelv

Az örödgnyelv igen hatékonyan képes beindítani a fogyást, mivel a benne található emészthetetlen rost, a glükomannán gélt képezve eltelíti a gyomrot, így hatékonyan csökkenti a kalóriabevitelt. Ha pedig kevesebb kalóriát fogyasztunk, akkor nyilvánvalóan beindul a fogyás. De hogy pontosan hogyan is működik az ördögnyelv? Azt megtudhatjuk, ha az ördögnyelv.hu vagy az ordognyelv.net oldalakra kattintunk.

OKJ tanfolyamok

Friss topikok

Mi az igazság az új OKJ-val kapcsolatban?

2013.04.15. 12:33 tameva

okj.jpgAz új OKJ megjelenése óta egyre több kétségbeesett hír lát napvilágot. Többen úgy vélik, hogy összeomlik a felnőttképzési piac, mivel nem lesznek jelentkezők az OKJ-s tanfolyamokra. A Magyar Oktatásiu Tájékoztató igyekezett utánajárni az igazságoknak.


Tanfolyam néhány hónap helyett több év alatt?

Szeptemberig még számos olyan képzés közül választhatunk, amik néhány hónap alatt elvégezhetőek, viszont ezt követően meg lesz határozva egy adott képzés minimum óraszáma.


Brutális tanfolyam árak?

Az óraszámok drasztikus emelésével nemcsak a képzési idő lesz hosszabb, hanem a tanfolyamok ára is többszörösége is emelkedik. Jelenleg egy OKJ tanfolyam legalacsonyabb költsége 80 ezer forint, a felnőttképzők úgy gondolják, hogy ennek kétszerese, háromszorosa lesz a költség, mint jelenleg, hiszen az óraszámok emelkedése azzal is jár, hogy az intézményeknek többet kell költeniük terembérletre és a tanárok óradíjára.


Egyes szakmák eltűnnek, mások megújulnak

Az új Országos Képzési Jegyzékben 1300 szakma helyett 632 szakképesítés szerepel.  Vízkútfúró, megújuló energiaforrás- energetikus, csőszerelő szakmákban nem lehet majd szakképesítést szerezni jövőre. Ezek között vannak olyanok, amelyek elavult szakmák, az elmúlt években senki sem kereste ezeket, de van egy-két népszerű szakképesítés is.


A régi OKJ sem volt hibátlan

Nagy problémát jelentett, hogy a régi OKJ-s tanfolyamok esetében nem volt eghatározva a képzéseknél a minimális óraszám, vagyis akár néhány hetes tanfolyamokat is kínálhattak a szervezők. Így gyakran éppen azok a képző intézmények kerültek hátrányos helyzetbe, amelyek színvonalas oktatást kínáltak. “Az oktatás minőségének javítására mindenképpen szükség lenne, de ahhoz elég lett volna ellenőrizni a képzőhelyeket, és nem kellett volna az egész rendszert felborítani."

 

Szólj hozzá!

Címkék: okj okj képzés okj tanfolyam

A bejegyzés trackback címe:

https://okjtanfolyamok.blog.hu/api/trackback/id/tr695223607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása