HTML

Az idei év szenzációja az ördögnyelv

Az örödgnyelv igen hatékonyan képes beindítani a fogyást, mivel a benne található emészthetetlen rost, a glükomannán gélt képezve eltelíti a gyomrot, így hatékonyan csökkenti a kalóriabevitelt. Ha pedig kevesebb kalóriát fogyasztunk, akkor nyilvánvalóan beindul a fogyás. De hogy pontosan hogyan is működik az ördögnyelv? Azt megtudhatjuk, ha az ördögnyelv.hu vagy az ordognyelv.net oldalakra kattintunk.

OKJ tanfolyamok

Friss topikok

Az új OKJ - további információk

2013.07.30. 11:55 tameva

okj3.jpgMár csak alig néhány hét és teljesen megváltozik az OKJ rendszere. Azt már tudjuk, hogy a változást az eredményezte, hogy az OKJ tanfolyamok meglehetősen felhígultak és a törvényhozó szerint mélyebb és alaposabb tudást kell megszerezni ahhoz, hogy megfelelően lássák el a szakmabeliek a feladataikat azaz mind az elméleti, mind a gyakorlati ismeretek a szakközépiskolában elsajátítható tudással váljanak egyenértékűvé. Így már könnyen belátható, hogy az OKJ tanfolyamok ideje sok esetben nem teszi lehetővé, hogy megfelelő és mély tudás birtokában jussunk, ezért az óraszámokat meg kellett emelni. Eddig csak egy minimális kötelező óraszám volt előírva és minden iskola maga dönthetett arról, hogy az átadandó ismereteket ezen belül mekkora óraszámban adják le tanáraik. Az új felnőttképzési óraszámok a jelenlegi iskolarendszerű esti képzésekével megegyezőek lesznek.

Sajnos a megnövekedett óraszám mgavál hozza az árak növekedését is, amely sajnos egyes esetekben akár két-háromszoros költséget is jelenthet. Emiatt érdemes még 2013 augusztus 31-ig jelentkezni a képzésekre, mivel ezt követően már csak az új feltételek mentén szerződhetnek az intézmények.

A változások másik jelentős része az OKJ-ban szereplő szakképesítésekre vonatkozik. Ennek értelmében a megszerezhető szakmák száma több mint ötven százalékkal csökken, kb. 630 szakképesítés lesz csak, ezáltal könnyebben áttekinthető lesz maga a szakképzési rendszer. Megszűnnek a szakmákon belüli elágazások, de az alap-, rész- és ráépülő képzések aránya változatlan marad. Most már 22 szakmacsoporton belül választhatjuk ki a számunkra megfelelőt:

1 Egészségügy

2 Szociális szolgáltatások

3 Oktatás

4 Művészet, közművelődés, kommunikáció

5 Gépészet

6 Elektrotechnika-elektronika

7 Informatika

8 Vegyipar

9 Építészet

10 Könnyűipar

11 Faipar

12 Nyomdaipar

13 Közlekedés

14 Környezetvédelem-vízgazdálkodás

15 Közgazdaság

16 Ügyvitel

17 Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció

18 Vendéglátás-turisztika

19 Egyéb szolgáltatások

20 Mezőgazdaság

21 Élelmiszeripar

22 Közszolgálat

 

Szólj hozzá!

Címkék: okj okj képzés okj tanfolyam

A bejegyzés trackback címe:

https://okjtanfolyamok.blog.hu/api/trackback/id/tr235433786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása