HTML

Az idei év szenzációja az ördögnyelv

Az örödgnyelv igen hatékonyan képes beindítani a fogyást, mivel a benne található emészthetetlen rost, a glükomannán gélt képezve eltelíti a gyomrot, így hatékonyan csökkenti a kalóriabevitelt. Ha pedig kevesebb kalóriát fogyasztunk, akkor nyilvánvalóan beindul a fogyás. De hogy pontosan hogyan is működik az ördögnyelv? Azt megtudhatjuk, ha az ördögnyelv.hu vagy az ordognyelv.net oldalakra kattintunk.

OKJ tanfolyamok

Friss topikok

A felnőttképzés és a munkaerőpiac

2013.11.04. 17:01 tameva

okj7.jpgNagy probléma van azzal, hogy az OKJ képzések sokáig nem reagáltak a munkaerőpiac igényeire, így bizonyos területek hiány van az egyes szakmákból, míg máshol a túlképzéssel küzdenek. Kulcsprobléma az, hogy, a munkaerőpiac nem volt képes megfelelő rugalmassággal reagálni a gazdasági kihívásokra.

A gazdasági szerkezet megváltozott, ami azt hozta magával, hogy a piacképes szakmák összetétele is változott. Mindennapos eset, hogy egy adott OKJ-t egy ideig nem keres a piac, nem tudják alkalmazni az ilyen végzettségű embereket. Később lehet, hogy épp ők lesznek a befutók, de addig is sokan döntenek úgy, hogy átképzik magukat.

A felnőttképzés, az OKJ rendszerének feladata, hogy segítse az egész életen át tartó tanulás folyamatát, valamint, hogy biztosítsa a munkavállalók szakmai tudásának megújítását, az úgynevezett folyamatos képzést.

A felnőttképzés tehát egy igen összetett rendszer, hiszen ide tartoznak az OKJ tanflyamok mellett a nyelvi és általános képzések is. A felnőttképzés folyhat iskolarendszeren belül vagy kívül és adhat általános, középfokú, felsőfokú vagy szakmai képesítést is.

A felnőttképzéssel foglalkozó cégek, oktatási intézmények, amelyekből egyre több van, igyekeznek a lehető legalacsonyabbra csökkenteni a tandíjat, vagy részletfizetési lehetőséget biztosítani diákjaiknak. Az esetek többségében pedig nemcsak szakmát szerezhet a felnőtt, hanem nyelvtudást is. Persze, aki iskolát választ, jó esetben nemcsak aszerint dönt, hogy mit szeretne tanulni. Nem árt tájékozódni arról sem, melyek a hiányszakmák, és, hogy azon a településen vagy a környéken milyen oklevéllel van esély elhelyezkedni.


Szólj hozzá!

Címkék: okj okj képzés okj tanfolyam

A bejegyzés trackback címe:

https://okjtanfolyamok.blog.hu/api/trackback/id/tr465614550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása