HTML

Az idei év szenzációja az ördögnyelv

Az örödgnyelv igen hatékonyan képes beindítani a fogyást, mivel a benne található emészthetetlen rost, a glükomannán gélt képezve eltelíti a gyomrot, így hatékonyan csökkenti a kalóriabevitelt. Ha pedig kevesebb kalóriát fogyasztunk, akkor nyilvánvalóan beindul a fogyás. De hogy pontosan hogyan is működik az ördögnyelv? Azt megtudhatjuk, ha az ördögnyelv.hu vagy az ordognyelv.net oldalakra kattintunk.

OKJ tanfolyamok

Friss topikok

A cukrász OKJ tanfolyamokról

2013.11.29. 08:08 tameva

okj8.jpgMa már cukrász képesítés is szerezhető egy rövid OKJ tanfolyam keretében, így ha ezt a szakmát szeretnénk választani, akkor az alapokat a tanfolyamokon is elsajátíthatjuk.

De milyen feladatai vannak az OKJ-s cukrásznak?

Az OKJ tanfolyamokon végzett személyek képesek az élelmiszer előállítás higiéniai alapkövetelményeinek betartásával korszerű táplálkozáshoz mindjobban

igazodó cukrászati terméket készíteni. Az OKJ képzéseken elsajátítják a cukrásztechnológiai alapműveleteket, a cukrészati félkész termékek készítését. Az OKJ-s cukrász ezenfelül a termeléshez alkalmassá teszi a nyersanyagokat, eszközöket, gépeket, cukorkészítményeket állít elő, bevonó anyagokat készít és feldolgoz, gyümölcsöket tartósít, töltelékeket készít, tésztákat készít, feldolgoz és sütéssel fogyaszthatóvá tesz. Az OKJ-s cukrász feladata, hogy figyelemmel kísérje az árukészlet alakulását,  részt vesz az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében, tárolásában és dokumentálásában is. A technológiai előírások szabályait betartva cukrászati késztermékeket állít elő, uzsonnasüteményeket,

teasüteményeket, kikészített süteményeket, hidegcukrászat készítményeket, bonbonokat,

tányérdesszerteket készít. Az OKJ-s papírral a cukrász alkalmi megrendeléseket is teljesíthet, azok esztétikus, ötletes díszítőfeladatait is ő látja el. Képes a különleges táplálkozási igényeknek megfelelő diétás cukrászati termékeket állít előállítására, valamint  megszervezi a saját munkáját és a cukrászüzem munkafolyamatait, figyelemmel kíséri a termékek minőségét.

Mennyi idő alatt sajátítható el a cukrász OKJ képesítése?

A cukrász OKJ tanfolyamok áltláaban 2 évesek, a maximális óraszáuk 2300 óra. Iskolarendszerű és felnőttképzési formában is elvégezhető. A Cukrász szakképesítéssel rokon szakképesítések a Vendéglátó eladó és a Pék-cukrász OKJ képzés.

 

Szólj hozzá!

Címkék: okj cukrász okj képzés okj tanfolyam

A bejegyzés trackback címe:

https://okjtanfolyamok.blog.hu/api/trackback/id/tr875666530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása