HTML

Az idei év szenzációja az ördögnyelv

Az örödgnyelv igen hatékonyan képes beindítani a fogyást, mivel a benne található emészthetetlen rost, a glükomannán gélt képezve eltelíti a gyomrot, így hatékonyan csökkenti a kalóriabevitelt. Ha pedig kevesebb kalóriát fogyasztunk, akkor nyilvánvalóan beindul a fogyás. De hogy pontosan hogyan is működik az ördögnyelv? Azt megtudhatjuk, ha az ördögnyelv.hu vagy az ordognyelv.net oldalakra kattintunk.

OKJ tanfolyamok

Friss topikok

A mozaikszó jelentése

2013.02.22. 08:29 tameva

Sokan használjuk az OKJ mozaikszót, de nem biztos, hogy tisztában is vagyunk jelentésével: az OKJ az Országos Képzési Jegyzék rövidítése és azokat a szakképzésben megszerezhető képesítéseket takarja, amik országosan érvényesek és elismertek.

Ezeket a képesítéseket többféleképpen csoportosítják: ágazatok, foglalkozások, tanulmányi területek, valamint a szakképersítés szintjei szerint is böngészhetünk közöttük. Ezek a csoportok azért is nagyon fontosak, mert így az egyes szakmákat nemzetközileg is össze lehet hasonlítani más szakmákkal és a honosításuk is egyszerűbb.

Az államilag elismert szakképesítéseket az OKJ 1993 óta rendelet által foglalja egységes rendszerbe. Az OKJ képzéseket évente hirdetik ki, illetve módosítják és ez mindig az aktuális Oktatási Minisztérium feladata. A minisztériumnak a szakmák összeállításában a gazdaság képviselői, a munkaadók, a kamarák és a munkavállalók vannak a segítségére. Az OKJ-ban meghatározott szakképesítések megszerzésére a szakmai vizsgát a szakképesítésért felelős miniszter által meghatározott szakmai követelmények alapján és a szakmai vizsgaszabályzat rendelkezései szerint kell megtartani. A szakmai vizsgát egy független bizottság előtt kell letenni, ahol az elnököt mindig a szakképesítésért felelős miniszter választja ki. A bizottságban még jelen van a szakmai vizsgát szervező intézmény, továbbá a szakképesítés szerint illetékes területi gaz­da­sági kamara képviselője. Az OKJ jelenleg négy – humán, műszaki, gazdasági-szolgáltatási és agrár – szakterületen, 21 szakmacsoportban, több mint 800 szakképesítést tartalmaz.

 

Szólj hozzá!

Címkék: okj okj képzés

A bejegyzés trackback címe:

https://okjtanfolyamok.blog.hu/api/trackback/id/tr695097834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása