HTML

Az idei év szenzációja az ördögnyelv

Az örödgnyelv igen hatékonyan képes beindítani a fogyást, mivel a benne található emészthetetlen rost, a glükomannán gélt képezve eltelíti a gyomrot, így hatékonyan csökkenti a kalóriabevitelt. Ha pedig kevesebb kalóriát fogyasztunk, akkor nyilvánvalóan beindul a fogyás. De hogy pontosan hogyan is működik az ördögnyelv? Azt megtudhatjuk, ha az ördögnyelv.hu vagy az ordognyelv.net oldalakra kattintunk.

OKJ tanfolyamok

Friss topikok

OKJ felnőtt fejjel

2014.06.13. 16:15 tameva

okj19.jpgAz OKJ tanfolyamok azoknak is nagy segítséget nyújthatnak, akik épp elveszítették az állásukat, mivel ezzel átképezhetik magukat és esélyt szerezhetnek arra, hogy egy jobb munkát találjanak maguknak, megbecsült pozícióval és fizetéssel persze. Az első lépés az, hogy az illető beregisztrál a helyi munkaerő központhoz, ahol a tanácsadók egyénre szabott OKJ tanfolyamot ajánlanak, sőt beraknak minket egy támogatási programba is, melynek segítségével többnyire teljesen ingyen lehet szakmát tanulni. A munkanélküliek helyett nemcsak az OKJ tanfolyam díját fizetik, de utazási támogatást és a minimálbérnek megfelelő „megélhetési hozzájárulást” is biztosítanak számukra.

Persze ezek a kedvezmények nemcsak azokat illetik meg, akik regisztrált álláskeresőként vannak számon tartva, hiszen az OKJ-s tanfolyamok esetében igénybe vehető kedvezmények járnak a gyesen és gyeden lévő kismamáknak, a szakképesítéssel nem rendelkezőknek, a 45 év felettieknek és a fogyatékkal élők is ingyen tanulhatnak egy OKJ-s szakmát.

 

„Lépj egyet előre!” program

A kormány az Európai Unió támogatásával, Lépj egyet előre! címmel már kétszer hirdetett programot a munkavállalók szakmai ismereteinek bővítésére, képzettségi szintjének növelésére. A program célja, hogy olyan OKJ képzéseket indítsanak, amelyek elvégzése során a résztvevők a korábbi képzettségi és tudásszintjüknél eggyel magasabb szintre kerülnek.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: okj okj képzés okj tanfolyam felnőttként

Multimédia-alkalmazásfejlesztő - ráépülés OKJ

2014.05.28. 00:04 tameva

okj18.jpgEz az OKJ tanfolyam azoknak ajánlott, akik szeretnének professzionális tudást szerezni az animációk világában, akik egyedülálló prezentációkat, játékokat készítenének és fejlesztenének, illetve, akik betekintést szeretnének kapni a kreatív videó anyagok, reklámok készítésébe. Ez az OKJ képzés magába foglalja a 3D grafikai programokat, az animáció készítését és programozását Flash környezetben, valamint az elektronikus tananyagok fejlesztését, melyek eredményeként a képzésből olyan a szakmájukban magas fokon jártas multimédiafejlesztő OKJ-s szakemberek kerülnek ki, akik a legmodernebb multimédiafejlesztő szoftvereket ismerik és azokat gyakorlatban tudják használni.

 

Mit lehet tanulni ezeken az OKJ tanfolyamokon?

 • Grafikai és animációs programok ismeretét: ADOBE Photoshop, Flash, 3D StudioMax

 • Offline adatbázisok használatát

 • Flash Actionsscript 3 programozását

 • Fejlesztői keretrendszerek felhasználását

 • Mini játékok készítését

 • Új technológiákat, nyelveket: ToolBook, Python

 • E-learning tananyagfejlesztés eszközeit, keretrendszer készítését (Moodle, eXe)

 • Kép, hang és videó v készítést, szerkesztést és annak optimalizálást (Adobe After Effect)

 • Weblap tervezést (HTML 5, CSS, Javascript)

 

A megszerzett OKJ képesítéssel a hallgatók szotverfejlesztőként és multimédiafejlesztőként helyezkedhetnek el, de lehetőségként állnak előttük az e-tananyagfejlesztő, a programozó, a weblap karbantartó karrierek is.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: okj okj képzés okj tanfolyam

Statisztikai és gazdasági ügyintézői OKJ tanfolyamok

2014.05.09. 19:51 tameva

okj17.jpgEzek az OKJ-s képzések olyan szakembereket képeznek, akik a vállalkozás létesítésével, működésével kapcsolatos döntések előkészítésében, valamint pénzügyi és számviteli alapfeladatokban professzionális munkával vesznek részt, továbbá képesek ügyviteli feladatokat ellátni.

Az OKJ-s tanfolyamokon a diákok különféle ismereteket szereznek, többek között megtanulják a statisztikai adatgyűjtési és számítási módszerek használatát a gyakorlatban. Ezenkívül meg fogják ismerni a statisztikai programcsomagok használatát, statisztikai mutatók elemzését, értelmezését, a vállalkozások marketing feladatainak tervezését és megoldását a gyakorlatban. Adózási és pénzügyi ismeretekre tesznek szert, megismerik az információtechnológiai eszközök alkalmazását, illetve ezenfelül professzionálisan elsajátítja, illetve a gyakorlatban alkalmazza az üzleti kommunikációt, vállalkozásokhoz kötődő adminisztrációt, levelezést. Megtanulja pénzügyi és gazdasági folyamatokhoz kapcsolódó analitikus nyilvántartások vezetését, kezelését és elsajátítja a bizalmas dokumentumok kezelésének, nyilvántartásának (hagyományos, digitális) módjait.

 

A betölthető munkakörök

 • Statisztikai és gazdasági ügyintéző

 • Statisztikai asszisztens

 • Statisztikai előadó

 • Általános gazdasági és statisztikai ügyintéző

 

A képzés bemeneti követelménye:

 • Érettségi

 • Egészségügyi alkalmassági igazolás (diszkalkulációs zavar kizáró ok)

 

A képzés befejezésének követelménye modulzáró vizsgák eredményes letétele.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: okj okj képzés okj tanfolyam

Az alkalmazott grafikus OKJ képzésről

2014.04.23. 10:37 tameva

okj16.jpgAz alkalmazott grafikusi OKJ képzések leginkább azoknak a személyeknek ideálisak, akik kreatívak, fiatalok, nyitottak az újra, viszont ötleteik megvalósításához szükség van a képzésre, a támogatásra.  Az OKJ tnafolyam célja, hogy olyan szakembereket képezzenek, akik az alkalmazott grafikai munkakörök betöltéséhez szükséges összes kompetenciát elsajátították, akik képesek a kor elvárásainak megfelelő színvonalon professzionális grafikai tervező és előkészítő munkát végezni.

Az OKJ tanfolyamokon jártasságot lehet szerezni a műfaj hagyományaiban, annak szabályrendszerében és ezek alapján hallgatók képesek új megoldásokat alkalmazni. Ismerik a technológia, a szervezés és a marketing kritériumait, illetve átfogó művészettörténeti ismeretekkel rendelkeznek, eligazodnak a média világában, biztos intermediális alapokkal rendelkeznek. Képesek önállóan ellátni feladataikat kreativitásuknak és szakmai ismereteiknek köszönhetően.

 

A megfelelő tudás, ismeret birtokában kiadóknál, reklámcégeknél vagy más hasonló munkahelyen képesek elhelyezkedni a végzett alkalmazott grafikusok.

 

Alkalmazott grafikus képzésben való részvétel feltétele:

Érettségi vizsga, egészségügyi alkalmassági igazolás és felvételi

 

Felvételi vizsga részei:

otthoni munkák bemutatása – rajz, festmény, számítógépes grafika, vázlatok, illusztráció, bármilyen grafikai terv vagy elkészült egyéni munka. Minimum 10 maximum 15 darab minél több féle munka,

rajzolási feladat a helyszínen – beállított csendélet vagy annak egy részletét kell lerajzolni 3 óra alatt tetszőleges saját eszközzel (pl. ceruza, szén, stb.),

személyes beszélgetés – körülbelül 10-15 percben a jelentkező szándékairól, terveiről, eddigi tanulmányairól.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: okj okj képzés okj tanfolyam

Mások milyen OKJ tnafolyamokat választanak?

2014.04.17. 15:49 tameva

okj15.jpgA következőkben közzéteszünk egy listát, amelyen jól látszik, hogy 2012-ben milyen képzésekre hányan jelentkeztek. Persze ez nem jelenti azt, hogy a lista elején álló OKJ tanfolyamok a legnépszerűbbek, de az egészen biztos, hogy őket választják szívesebben, persze ettől még a kevésbé népszerű képzések nem lesznek kevésbé értékesek, sőt valószínáleg mivel ott nincs túljelentkezés, könnyebb lesz azzal az OKJ-s papírral elhelyezkedni. Ezek az OKJ-s szakmák kevésbé ismertek, így valószínűleg a pályamódosítás előtt állóknak eszükbe sem jutnak, és ezért tanulják őket kevesen.


Lássuk a népszerűségi rangsort:

Biztonsági őr: 14868

Élelmiszer- és vegyiáru-eladó: 7982

Targoncavezető: 7950

Emelőgépkezelő: 7922

Mérlegképes könyvelő (a szakirány megjelölésével): 4558

Kereskedő, boltvezető: 4345

Óvodai dajka: 3457

Pénzügyi-számviteli ügyintéző: 3409

Nehézgépkezelő: 3376

Szociális gondozó és ápoló: 3045

Ruházati eladó: 2834

Logisztikai ügyintéző: 2788

Könnyűgépkezelő: 2469

Társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó: 2184

Ingatlanközvetítő: 1590

Vendéglátó eladó: 1542

Adótanácsadó: 1401

Pénzügyi-számviteli ügyintéző: 1299

Villanyszerelő: 1275

Gyógymasszőr: 1215

Vendéglős: 1127

Ápoló: 1115

Társadalombiztosítási ügyintéző: 1028

Kisgyermekgondozó, -nevelő: 955

Közbeszerzési referens: 884

Társasházkezelő: 864

Kereskedelmi ügyintéző: 835

Gyógyszertári asszisztens: 803

Földmunkagép-kezelő: 798

Munkavédelmi technikus: 787

Gyógyszerkiadó szakasszisztens: 771

Utazásügyintéző: 683

Kereskedő: 677

Idegenvezető: 644

Ügyintéző titkár: 588

Bérügyintéző: 571

Lakberendező: 401

Gyermek- és ifjúsági felügyelő: 388

Ápolási asszisztens: 386

Építési műszaki ellenőr I.: 357

Tűzvédelmi előadó: 355

Személyügyi gazdálkodó és fejlesztő: 336

Szociális asszisztens: 319

Raktárkezelő: 317

Gyógypedagógiai asszisztens: 309

Mentőápoló: 261

Fogászati asszisztens: 257

Csecsemő- és gyermekápoló: 213

Raktáros: 210

Szállítmányozási ügyintéző: 196

Élelmezésvezető: 187

Gyógypedagógiai asszisztens: 177

Szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintéző: 167

Fitness-wellness asszisztens: 158

Klinikai fogászati higiénikus: 158

Segédkönyvtáros: 148

Pedagógiai asszisztens: 143

Általános asszisztens: 132

Vállalkozási ügyintéző: 105

Személyügyi ügyintéző: 104

Építési műszaki ellenőr II.: 94

Levéltári kezelő, iratkezelő, irattáros: 75

Csecsemő- és kisgyermekgondozó: 68

Gyermekotthoni asszisztens: 48

Pszichiátriai gondozó: 28

Szociális asszisztens: 27


Szólj hozzá!

Címkék: okj okj képzés okj tanfolyam

A gyakorló csecsemő- és gyermekápoló képzésekről

2014.04.08. 16:49 tameva

okj14.jpgEz az OKJ-s szakma arra készít fel, hogy az egészségügy keretei között segíthess az újszülötteken, gyermekeken. Akkor lehet jó választás, ha gyerekközpontú vagy, ha nagyfokú empátiával rendelkezel, illetve, ha fontosnak tartod a gyerekek ápolását. Ilyen emberekből ma már igen kevés van, ezért a gyermekápoló állások sok esetben betöltetlenek, ezért meglehetősen jól el lehet az OKJ tanfolyamot követően helyezkedni. A lehetőségek adottak.


Munkaköri leírás

Ezzel az OKJ képesítéssel el kell látnunk az újszülötteket, a csecsemőket és a kisgyermekeket, illetve szükség esetében a koraszülötteket, ezért mondhatjuk azt, hogy a gyakorló csecsemő- és gyermekápoló sok esetben életeket is megmenthet. Fontos feladata a vizsgálatok előkészítése, a monitorizálás, az orvos segítése és néhány esetben az életmentés.


Hasonló szakmák

Ha ez a típusú szakma érdekel, de nem kifejezetten csecsemőkkel és gyermekekkel foglalkoznál, akkor ajánljuk a gyakorló ápoló képzésünket. Ha nem kórházban, hanem inkább rendelőintézetben dolgoznál, akkor az egészségügyi asszisztens végzettség lehet neked való.

Ha az asszisztencia más területére lennél kíváncsi, akkor érdemes megnézni a gyakorló gyógyszertári asszisztens és fogászati asszisztens szakmákat kínáló képzéseinket. A legnépszerűbb és az egészségügyhöz még kapcsolódó végzettség pedig a gyógy- és sportmasszőr, amelyet akár iskolarendszerben is lehet tanulni, ha még nincs államilag támogatott OKJ-s végzettséged.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: okj okj képzés okj tanfolyam

A szoftverfejlesztő OKJ tanfolyamokról

2014.03.12. 09:19 tameva

okj13.jpegMa már egész Európában hiány mutatkozik azokból a szakemberekből, akik képesek az informatikai feladatokat ellátni, a legújabb szoftverek fejlesztését megvalósítani. Az OKJ-s szoftverfejlesztői képesítéssel tehát gyorsan és jól el lehet helyezkedni.

 

Az OKJ-s tanfolyamokon megszerezhető végzettséggel

-a tanfolyamokon elsajátítják a szoftverfejlesztői munkakör betöltéséhez szükséges kompetenciákat. Megtanulják a legfontosabb feladatokat.

-képesek lesznek üzemeltetni a hardvereket és telepíteni a szoftvereket.

-az irodai programcsomagokat megfelelően és hatékonyan használni.

-a szoftverek készítéséhez szükséges alapfogalmakat, a legmodernebb objektumorientált technikákat alkalmazni

-a C, C#, Java, PHP, JavaScript programnyelvek megismerését

-az Office elemeinek (Word, Excel, Outlook) programozását

-kliens- és szerveroldali alkalmazások létrehozását, internetes alkalmazások készítését

-a „Visual Studio” professzionális fejlesztőrendszerének használatát végzik.

 

A tanuló elsajátítja az alapvető programozási technikákat, módszertani ismereteket, és gyakorlatot szereznek egy magas szintű programozási nyelv használatában. A megfelelő ismeretek elsajátításával olyan szakemberekké válnak, akik képesek megtervezni és megvalósítani az adatbázisokat, programintegrációs feladatok ellátására, kódolni tudja a programozás-módszertani ismeretek használatával az alkalmazáslogikát megvalósító komponenseket.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: okj okj képzés okj tanfolyam

A virágkötő OKJ tanfolyamokról

2014.02.14. 11:22 tameva

okj12.jpegA virágkötő OKJ-s szakma egy igen szép hivatás, hiszen nemcsak kellemes munkakörnyezetben és rugalmas munkaidőben dolgozhatunk, hanem szabadon használhatjuk kreatív energiáinkat és mindig alkothatunk valami eredetit. A virágkötő tanfolyamok éppen ezért leginkább azoknak az embereknek ajánlottak, akik szeretnek újat alkotni és, akiknek fontos, hogy örömet szerezzenek másoknak a munkájukkal.

A virágkötő és virágkereskedő tanfolyam elvégzése után, a megszerzett virágkötő és virágkereskedő OKJ-s bizonyítvány birtokában betölthető munkakörök, foglalkozás:

FEOR száma: 5111 FEOR megnevezése: Kereskedő

Virágkereskedő

FEOR száma: 5113 FEOR megnevezése: Bolti eladó

Virágbolti eladó

FEOR száma: 5115 FEOR megnevezése: Piaci, utcai árus

Piaci, utcai árus

FEOR száma: 7419 FEOR megnevezése: Egyéb kézműipari foglalkozású

Koszorúkötő

A virágkötő és virágkereskedő OKJ tanfolyam elvégzésével egy biztos megélhetést nyújtó életpálya felépítéséhez tehetjük meg az első lépéseket. A fővárosi önkormányzatok statisztikai összeállításából is megállapítható, hogy az elmúlt, 2011-es év folyamán 267 új virágüzlet nyílt Budapesten, ezért egy színvonalas OKJ tanfolyam végzett hallgatói számára mindig adódik munkalehetőség.

Amennyiben nem a munkahelyi elhelyezkedés motiválja, akkor is érdemes részt vennie avirágkötő és virágkereskedő tanfolyam foglalkozásain! Rengeteg pénzt spórolhat, emellettmagának és szűkebb környezetének is örömet szerezhet azzal, ha a csokrokat saját maga készíti el az egyes alkalmakra.

 

Szólj hozzá!

Címkék: okj okj képzés okj tanfolyam virágkötő

A gyermek- és ifjúságfelügyelői OKJ tanfolyamokról

2014.01.28. 09:00 tameva

okj11.jpgAz már bizonyos, hogy a gyermeknevelés nagyon sokat változott az elmúlt években is és ma már a legtöbb kultúrában kiemelten fontos és közhasznú tevékenységnek tartják, ami sokszorosan megéri a bekeftetést. A gyermek- és ifjúságfelügyelőnek ebben a folyamatban kiemelt szerep jut, hiszen ő képes integrálni a közösségekben a szociális vagy kulturális értelemben periférfiára szorult csoportok, közösségek gyermekeit is.

A gyermek és ifjúsági felügyelő munkája széles körű tevékenységeket takar, vagyis az OKJ tanfolyam elvégzésével egy izgalmas munkakört tölthet be, amely meghálálja a befektetett energiát. A gyermek és ifjúsági felügyelő dolgozhat bentlakásos és naponta bejárós oktatási-nevelési intézményben, foglalkozhat társadalmilag és szociálisan hátrányos gyermekekkel, így árvákkal, pszichés gondokkal küzdő tanulókkal, ami különösen felértékeli az OKJ-s felügyelő szerepét a nevelés folyamatában. Az OKJ tanfolyam elvégzése után összhangban dolgozhatunk a pedagógusokkal, de ugyanakkor sokkal több lehetőségünk is lehet, hiszen a gyermek nem az iskola vagy óvoda zárt rendszeréhez kénytelen alkalmazkodni, sokkal életszerűbb helyzetekben alakíthatunk a személyiségén és a fejlesztése is természetesebb folyamatokban ölt testet, így az OKJ-s gyermek és ifjúsági felügyelő sokkal közelebbi érzelmi kapcsolatot alakíthat ki a rábízott gyermekekkel.

A gyermek és ifjúságvédelmi felügyelő alapvetően gyermekellátási alapfeladatokat lát el, amelybe beletartozik a gyermek szinte egész napja és valamennyi tevékenysége. Így ezzel az OKJ-s papírral szervezzük és ellenőrzzük a gyermekek napi tevékenységét, segítjük a pedagógusok munkáját és háztartási feladatokat látunk el.

 

1 komment

Címkék: okj okj képzés okj tanfolyam

A gyakorló kozmetikus OKJ tanfolyamokról

2014.01.07. 15:38 tameva

okj10.jpgGyakorló kozmetikusként a legfontosabb feladataink közé tartozik az arc-, a nyak-, a dekoltázs és az egész test szépítése és állapotának masszázzsal történő fenntartása. Ezenfelül ezzel az OKJ végzettséggel képesek leszünk tartós szempilla- és szemöldökfestés készítésére, szemöldökformázásra, ideiglenes szőrtelenítésre, manuálisan végezhető alakformálásra, illetve az ehhez szükséges feltételek megteremtésével foglalkozhatunk.A gyakorló OKJ kozmetikus szakember a kéz környéktől ujjhegyig történő ápolásával őrzi meg a kéz egészséges állapotát és szükség esetén az esztétikai hatást is fokozva, ápoló anyagok, technológiák alkalmazásával javítja annak állapotát.

A gyakorló kozmetikus tanfolyam általános adatai:

A gyakorló kozmetikus tanfolyam azonosító (OKJ) száma: 52 815 02

A gyakorló kozmetikus tanfolyam képesítési szintje: középszintű szakképesítés

A gyakorló kozmetikus tanfolyam felügyeleti szerve: Nemzeti Erőforrás Minisztérium

A gyakorló kozmetikus tanfolyam jelentkezési feltétele: Érettségi bizonyítvány, egészségügyi alkalmasság

A gyakorló kozmetikus tanfolyam során oktatott szakmai modulok:

11486-12 Szépségszalon üzemeltetése

11487-12 Szolgáltatást megalapozó anatómiai, szakmai- és anyagismeretek

10250-12 Kézápolás

11488-12 Kozmetikai alapműveletek

11498-12 Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)

11499-12 Foglalkoztatás II.

11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság

Betölthető munkakörök:

FEOR száma: 5213 FEOR megnevezése: Manikűrös, pedikűrös, Kézápoló

FEOR száma: 5212 FEOR megnevezése: Kozmetikus, Gyakorló kozmetikus, Sminkes

 

Szólj hozzá!

Címkék: okj kozmetikus okj képzés okj tanfolyam